blog1

درباره دانشنامه:

تصویرسازی علمی یک شغل و حرفه‌ی میان رشته‌ایِ تخصصی محسوب می شود که از یک سو به هنرهای تجسمی وابسته است و از سوی دیگر به علم و شاخه‌های مختلف آن. تصویرگران علمی قادرند مفاهیم علمی پیچیده را درک و تحلیل کنند و ماهیت مطالب را در قالب یک تصویرسازی علمی، دقیق، آموزشی و زیبا به مخاطب ارائه دهند. امروزه، اهمیت و ارزشمندی تصویرسازی علمی، در گسترش و ترویج علم بر کسی پوشیده نیست و در بسیاری از کشورها نظیر آمریکا، کانادا، انگلیس، اسپانیا و استرالیا از توجه ویژه‌ای برخوردار است. این توجه نه تنها در بخش آموزش بلکه در بازار کار نیز وجود دارد و تصویرگران علمیِ حرفه‌ای، به سرعت وارد بازار کار شده و در پروژه‌هایی نظیر ساخت فیلم‌های مستند و سینمایی، انیمیشن، کتاب‌، مجلات و مقاله‌های علمی، موزه‌ها، بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، کارخانه‌ها و مراکز تفریحی همکاری می‌کنند.

اما در کشور ما علی رغم وجود پتانسیل‌های فراوان در زمینه تولید و ترویج علم، هنوز آنگونه که شایسته است به حرفه تصویرسازی علمی پرداخته نشده است. در این رشته، علاوه بر محدودیت یا حتی فقدان نیروهای متخصص در شاخه‌های مختلف، با کمبود منابع و مراکز آموزشی نیز مواجه هستیم. لذا وب‌سایت دانشنامه تصویرسازی علمی با هدف پایه‌گذاری، رشد و توسعه‌ی این حرفه‌ در ایران به‌صورت اصولی و بر طبق استانداردهای بین‌المللی، در تیرماه 1396 تاسیس شد.

در وب‌سایت دانشنامه تصویرسازی علمی، فعالیت‌هایی نظیر آموزش، انتشار مقاله، اخبار، فراخوان، معرفی تصویرگران مشهور جهان و نمایش فیلم‌ها و تصاویر آموزشی و ... انجام می‌شود. علاوه بر این، تلاش شده است تا با معرفی و ایجاد آلبوم‌هایی از آثار تصویرگران علمی ایرانی با ذکر بیوگرافی و اطلاعات تماس ایشان، فضایی جهت ایجاد ارتباط میان مشتریان و تصویرگران این حیطه فراهم شود.

هم‌چنین در این وب‌سایت برای مشتریانی که تجربه کافی در زمینه همکاری با یک تصویرگر علمی را دارا نیستند، اطلاعاتی وجود دارد تا بتوانند با آگاهی و شناخت کامل از اصول یک همکاری حرفه‌ای، مسیر رسیدن به نتیجه‌ ای مطلوب را برای خود هموارتر کنند.


مؤسس وب‌سایت دانشنامه تصویرسازی علمی:

محمد حقانی، متولد 1359، تصویرگر علوم طبیعی و فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه هنر و معماری آزاد اسلامی تهران است. او تاکنون برای کتاب‌ها و مجلات مختلف علمی به ویژه با موضوعات دیرینه‌شناسی، جانورشناسی و تاریخی، تصویرسازی کرده است. آثار او در چندین نمایشگاه داخلی و خارجی و نیز موزه‌های دیرینه‌شناسی کشورهای آمریکا، استرالیا، اسپانیا و شیلی به نمایش درآمده است. حقانی عضو انجمن تصویرگران علوم طبیعی آمریکا و انجمن تصویرگران ایران می‌باشد. او جایزه‌ی سه دوره از مسابقات بین‌المللی تصویرسازی علمی دایناسور اسپانیا 2016، 2017، 2021 و نیز دیپلم افتخار و لوح زرین جشنواره کتاب کودک و نوجوان 1393 را بدست آورده است.


مطالعه بیوگرافی کامل محمد حقانی